Planinarska sekcija Športskog društva Generalski Stol

dm358

Planinarska sekcija jedna je od sekcija Športskog društva Generalski Stol, a voditelj joj je već dugi niz godina Robert Brozinić.

Tokom dosadašnjeg rada ista je organizirala brojne izlete, hodnje i posjete raznim prirodnim znamenitostima Republike Hrvatske počevši  od Nacionalnih parkova Risnjaka, Sjevernog Velebita, Paklenice i drugih, pa sve do posjete Zelenom viru i Vražjem prolazu. Planinarska sekcija od 2009 godine u spomen na preminulog športaša i člana Društva, Martina Škrtića-Baju u suradnji sa fitness centrom Blue Gym iz Karlovca organizira i biciklijadu pod nazivom „Bajina etapa“, koja se vozi relacijom Generalski Stol – Tounj – Primišlje – Slunj (Rastoke) i natrag, ukupne duljine 95 km.

Svojim uspješnim djelovanjem ona je zadnjih godina privukla na športske aktivnosti veliki broj mještana Generalskog Stola raznih životnih dobi, te zbog mlade okosnice nailazi na veliku podršku predsjednika Športskog društva, Damira Kolića.

Najveći uspjeh Sekcije je formiranje čvrste okosnice mladih članova, koji uspješno sudjeluju na svim područjima njenog rada, a posebice na povećanju članstva.

sv346

Tijekom 2010. godine Planinarska sekcija je organizirala izlete u geomorfološki rezervat Zeleni Vir i Vražji prolaz, u Nacionalne parkove Sjeverni Velebit (Zavižan, Premužićeva staza) i Paklenicu ( Sveto brdo, Vaganski vrh, Vlaški grad), te drugu po redu „Bajinu etapu“, kojoj se od najavljenih i očekivanih 24 biciklista odazvao 41 biciklist, od kojih je „Etapu“ završilo njih 40.

Uz bicikliste rekreativce iz Generalskog Stola, na biciklijadi su sudjelovali i članovi fitness centra Blue Gym, te članovi Biciklističkog kluba Karlovac, biciklisti iz Pribanjaca, Zagreba i Duga Rese. Po završetku biciklijade svim učesnicima su podijeljene prigodne majice, te je za iste osiguran i ručak na slapovima rijeke Mrežnice.

Razmišljajući o pripremama za nove izazove Planinarska sekcija Športskog društva Generalski Stol vas uz nekoliko slika sa izleta,

ŠPORTSKI POZDRAVLJA!