O besplatnoj edukaciji u okviru projekta „Održivi turizam kroz društveno poduzetništvo“ 

Karlovačka turistička agencija Croatia Open Land Tours DMC iz Karlovca je prijavom na poziv za „Jačanje društvenog poduzetništva – faza I.“,  1.10.2020. ostvarila potporu i započela provedbu projekta pod nazivom „Održivi turizam kroz društveno poduzetništvo“.  Uz nadzor Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike projekt se provodi uz podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.  

U okviru ovog projekta pozivamo nezaposlene* osobe da se prijave na ovu besplatnu edukaciju (ukupno 40) iz ruralnih zajednica Karlovačke i Zagrebačke županije, s naglaskom na mlade, žene i one iznad 50 godina starosti.

Ukupno će biti provedeno 6 radionica (3 teoretske i 3 praktične). Teoretski dio radionica provodit će se u prostorijama Veleučilišta u Karlovcu. Predavanja će držati dr.sc. Draženka Birkić, dipl. oec. Andreja Primužak, a primjere dobre prakse predstavit će ing. lovstva i zaštite prirode Krešo Rogoz (vlasnik agencije Croatia Open Land DMC).

 

Teme  i termini održavanja edukativnih radionica:

  1. Općenito o društvenom poduzetništvu i ruralnom turizmu – 03.2021. u 10h
  1. Društveno poduzetništvo u turizmu – 03.2021. u 10h
  1. Održivi i odgovorni turizam – 13.04.2021. u 10h

Kontakt osoba za sva pitanja:

Damir Kršić / LAG Vallis Colapis / 099 386 1924 / damir.krsic@vallis-colapis.hr 

* Napomena: pod nezaposlenom osobom podrazumijeva se osoba koja se kod nadležnog Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje u evidenciji vodi kao nezaposlena. Ukoliko je osoba nezaposlena, a ne nalazi se u navedenoj evidenciji tada će prilikom dolaska (prijave) na ovu edukaciju potpisati izjavu o tom statusu nezaposlenosti.